Православен календар - октомври 2022

Денес е петок, 19 ноември според стар стил или 2 декември според нов стил. Денес се празнува Св. пр. Авдиј; св. мч-ци Варлаам и Јоасаф Индиски; св. Порфириј Кавсокаливит.

Нов
Стар