Молитвено чествување на големиот светилник на Православието, светиот отец наш Григориј Палама

Соединети преку љубовта кон нашиот пресладок и премилостив Господ Исус Христос, и хранети со Неговите свети Дарови, вечерва со молитвени песни и тивка божествена радост, сестринството од Раичката обител на Победоносецот со својот старец, архимандрит Партениј и присутните гости благодатно го прославија споменот на славниот Солунски чудотворец, Св. Григориј Палама во истоимениот параклис.