Божикно катче

(Поучни текстови и слова за празникот на Рождеството Христово)
Историјат на празникот Рождество Христово
Историјат на Божикниот пост
Толкување на иконата на Рождество Христово
За иконата на Рождеството Христово
За Божикните каланди и пештера
Слово за Рождеството од светиот отец наш Јован Златоуст
Деца Божји – Слово за Рождеството од старец Емилијан Симонопетриски (прв дел)
Деца Божји (втор дел)
Деца Божји (трет дел)
Деца Божји (четврт дел)
Вистинското значење на Рождеството Христово – Слово од Митрополит Николај Месогејски

 

(Неколку беседи на Неговото Високопреподобие, Архимандрит Партениј, за празникот на Рождество Христово)
Со Христовото Раѓање светот повторно стана храм Божји
Мирот слегува на земјата…
Смирението од Бог направи човек, а од човекот бог по благодат
Се роди Кнезот на мирот

(Божикни приказни)
Осамена на Божик
Една Божикна ноќ

(Божикни колачи)
Традиционални Божикни колачи

(Цртани филмови)

(Спотови)

ЍЍ