Предбожикна детска креативна работилница во Кнежинскиот манастир

Во рамките на предбожикните подготовки, најмалите кичевчани се собраа во манастирот посветен на Св. Георги Победоносец во Кнежино, за таму предводени од старешинката Драгица Велјановска да земат учество во креативната работилница за изготвување на божикни украси. Толкав голем број на деца во Кнежинското светилиште беше вистинска радост за очите, а нивното весело расположение и целосна посветеност во изработката на своите мали божикни подароци, ги исполнија со радост и возрасните коишто дојдоа да им се придружат. Најрадосна беше домаќинката на манастирот која со најголема љубов им се посвети на децата, трудејќи се на сите да им помогне, да ги упати и да ги поучи. Еве дел од тој весел предбожикен амбиент: