Бигорскиот сајт отсега достапен и на грчки јазик

Возљубени пријатели, Христос воскресе!

Ве известуваме дека точно една година после објавувањето на новиот манастирски сајт, оваа света Пасха ја објавуваме и верзијата на грчки јазик. Сите содржини што се однесуваат на Манастирот се преведени, освен неколку, за кои ќе се погрижиме да ги завршиме во најкраток можен рок. Во грчката верзија не се застапени поучните слова, како ни вестите од светот, зашто постојат многу такви веб-сајтови на тој јазик и сметаме дека нема потреба за такво нешто.
Во најскоро време, со Божја помош, ќе се погрижиме и за верзија на англиски јазик.

Редакцијата