Во тек е Визанфест: првиот онлајн православен филмски фестивал

Извор:

Фестивалот оди во живо од неделата 21 јули до 04 август 2019 лето Господово. Овој фестивал ја охрабрува онлајн соработката, каде гледачите можат да споделуваат преку сите социјални медиуми. Фестивалот годинава овозможува лајв скрининг, преку таканаречените Global Screening Partner. Предвидени се филмови кои што рефлектираат православни теми, култура и вредност, а сепак, а се богати од уметничка гледна точка. Средствата собрани од фестивалот ќе бидат употребени за финансирање на мали, индивидуално православни филмски проекти.

Филмовите можете да ги гледате на следнава страница:

https://www.facebook.com/Byzanfest/