Пожар се заканува на Преображенскиот храм на гората Тавор

Извор:

Пожарот кој што избувна вчера во близина на гората Тавор, се заканува да ја зафати базиликата на Преображението, која се наоѓа на ова свето христијанско место. Полицијата потврди дека пожарот не е подметнат и десетици пожарникари од минатата ноќ се борат со огнот, а дванаесетте монаси што беа присутни таму, беа евакуирани од областа во текот на ноќта. Базиликата е изградена точно на местото каде што се случил настанот на Преображението Христово.