ВИДЕО: Бигорски објави видео Велики Петок- Допира до душата на секој верник

Познатото македонско древно светилиште „Свети Јован Крстител“, попознат како Бигорски манастир објави видео запис за Велики Петок.

Наратор е Дејан Лилиќ, камерманите се Кристијан Теодоров и Александар Ивановски, музика и аранжман е на Петар Христов, а монтажа на Дарко Новевски.

Бигорски манастир е божјиот храм во земјата каде за прв пат пред 11 години беше донесен Благодатниот оган.

На пасхалната богослужба последните години во Бигорскиот манастир присуствуваат по околу две илјади верници од сите делови на државава.