Посета на Претседателот во Бигорски

На враќање од својата работна посета на Дебар, Претседателот на Р. Македонија, г. Ѓорѓе Иванов, заедно со својата придружба, денес го посети и Бигорскиот манастир. Претседателот беше гостољубиво пречекан од страна на нашиот игумен, архимандритот Партениј, кој ја искористи оваа кратка посета за да му ја покаже на почитуваниот гостин возобновената манастирска магерница и големата трпезарија.