Министерот за внатрешни работи, г. Оливер Спасовски, го посети Вселенскиот Патријарх

Извор:

Пред два дена, на 23 јуни, Неговата Сесветост Вселенскиот Патријарх Вартоломеј, во својата Патријаршија во древниот Константинопол го прими Министерот за внатрешни работи на Р. Македонија, г. Оливер Спасовски, кој беше таму во неофицијална посета.

Г-дин Спасовски и неговата придружба, беа срдечно и гостољубиво пречекани од страна на благодушниот Патријарх Вартоломеј.