Спасеновски: Зошто никој не одговори што ќе биде со предметот Етика на религиите во најавените реформи

Извор:

Професорот на Правниот факултет, Александар Спасеновски во дебатната емисија Клик Плус на ТВ 21, побара министерството за образование, надлежните институции кои ги заговараат реформите во основното образование, да не ги игнорираат верските заедници и здружението на наставници по Етика на религиите, туку да ги удостојат до одговор на нивните сериозни забелешки за содржинскиот концепт на реформите.

Погледнете делови од дебатата.