Спомен на Првомаченикот Христов Стефан Архиѓакон

Стефан, ученикот и архиѓакон, чудотворец и победоносец, исповедник и апостол, боговидец и неботајник, Првомаченикот Христов нè собра денес во благословениот храм на неговиот сострадалник за Господа – Чесниот Претеча, за да го чествуваме со химни, псалми и духовни песни неговиот сечесен спомен и за да примиме благословение од него.