Велигден во манастирот Св. Јован Бигорски – фотографија на агенцијата Ројтерс

Велигден во Македонија – манастир Св. Јован Бигорски Фотографија: Ognen Teofilovski/REUTERS

Светските агенции во текот на викендот објавија фотографии од празнувањето на Велигден на православните верници ширум светот, а меѓу нив е и оваа фотографија на агенцијата Ројтерс направена во Македонија, во манастирот Свети Јован Бигорски.