Богослужби

17. април – ЦВЕТНА НЕДЕЛА

22:00 ч. – Утрена со „Последование Жениха“
18 – 20 април – ВЕЛИКИ ПОНЕДЕЛНИК – ВЕЛИКА СРЕДА
7:00 ч. – Часови, Вечерна со Литургија на Преждеосвештени дарови
16:00 ч.–Големо Повечерие
22:00 ч. -Утрена со „Последование Жениха“

21. април – ВЕЛИКИ ЧЕТВРТОК

8:00 ч. – Часови, Вечерна со Василиева Литургија
11:30 ч. – Општ Маслосвет
19:30 ч. – Утрена со „12 Страдални Евангелија“ (на 6-то Евангелие „Распетие Христово“)

22. април – ВЕЛИКИ ПЕТОК

7:00 ч. – Царски Часови
8:30 ч. – Вечерна со „Погребение Христово“ и полагање на светата Плаштаница во Кувуклијата (Епитафот)
18:30 ч. – Утрена со Статии, Оплакување на Христа и литија со Кувуклијата (Епитафот)

23. април – ВЕЛИКА САБОТА

9:00 ч. – Василиева Литургија во средината на храмот, во Кувуклијата (Епитафот)
23:00 ч. – Почеток на канонот: „Волнују морскују“
23:30 ч. – ДОЈДЕТЕ ПРИМЕТЕ СВЕТЛИНА

24. април – ВОСКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО – ВЕЛИГДЕН

00:00 ч. – ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ
00:15 ч. – Утрена, Златоустова Литургија

Со благослов на игуменот на свештената Бигорска Обител, високопреподобниот архимандрит Партениј