Посета на Амбасадорот на БиХ во Бигорски

Свештената Бигорска Обител на Светиот Јован Крстител, денес ја посети Амбасадорот на БиХ во Република Северна Македонија, неговата екселенција г. Драган Јаќимовиќ. Господин Јаќимовиќ беше придружуван од неговата сопруга г-ѓа Гордана Јаќимовиќ, како и од дописникот за весникот “Политика” од Република Северна Македонија, г. Жељко Шајн и неговата сопруга г-ѓа Снежана Шајн.

Почитуваните гости беа срдечно пречекани од нашиот возљубен Старец, епископот Антаниски г. Партениј, со кого споделија пријатни разговори и духовни искуства. Гостите потоа ги разгледаа манастирските објекти, се запознаа со историјата на храмот и Обителта, како и со манастирската мисија.