Вести од Црквата на Романија

Извор:

Во извештајот од вчерашната седница на Православната Црква на Романија, во една од точките се објавува дека Православната Црква на Романија ја признава нашата Црква како автокефална со името „Архиепископија Охридска и на Северна Македонија, со седиште во Скопје“, а титулата на Архиепископот: „Негово Блаженство, Стефан, Архиепископ Охридски, Скопски и на Северна Македонија“.

Фото: Basilica.ro