(Видео) Отец Филотеј Дохијарски за кризата со пандемијата

Ви приложуваме едно кратко видео во кое јеромонахот Филотеј од светогорскиот манастир Дохијар, запрашан од некој поклоник, упатува душеполезни совети до верниците во светот, во врска со актуелната криза со пандемијата. Сите можеме да извлечеме поука од вдахновеното размислување на овој смирен светогорски монах за послушанието кон Црквата, како и за односот кон искушенијата со кои се соочуваме во животот.

За превод на македонски, притиснете СС.