АПЕЛ – Да бидеме хумани и да помогнеме на засегнатите луѓе од поплавите

Почитувани сограѓани,

Да бидеме хумани и да донираме, да помогнеме на засегнатите луѓе од поплавата.

Отворен е телефон за донации

143-400 од сите мрежи

 

Донација на средства во денари отворена е жиро сметка, ова се потребните податоци:

Фондот на солидарност на Црвениот крст на Република Македонија

жиро сметка: 300000001327966

даночен број: 4030984271620

АД Комерцијална банка

 

Донација за помош во: храна, облека, обувки, средства за хигиена, постелнина и други артикли можат да се предадат во општинските организации на Црвениот крст.

 

Донирајте ја вашата облека во контејнерите за собирање на облека, на следниве локации:

-Пред Црвениот крст на Република Македонија

-Пред Домот на хуманитарни организации “Даре Џамбаз“

-Во ОУ „Ѓоргија Пулевски“ општина Аеродром

-Пред општинската организација на Црвен крст Карпош

-Пред општинската организација на Црвен крст Чаир

-Пред ТЦ Скопје Сити Мол

 

Донација на средства во странска валута:

NAME OF THE ORGANIZATION: MACEDONIAN RED CROSS

BANK NAME: KOMERCIJALNA BANKA AD SKOPJE

BANK ADDRESS: UL. ORCE NIKOLOV NO.3, 1000 SKOPJE, MACEDONIA

BANK ACCOUNT: 300000000000133 25730522-11

SWIFT CODE: KOBSMK2X

IBAN CODE: MK07300701000001228