Г.Климент: МПЦ-ОА доследно ја почитуваше препораката на Православната црква за причеста

Извор:

Епископот Хераклејски, г. Климент беше гостин во Тема на денот на ТВ Сител. Пандемијата, Велигден и црквата беа дел од темите за разговор.

Погледнете го интервјуто.

Г.Климент: Црквата е нераскинливо поврзана со својот народ кој помина трауматично искуство