Патријарх Вартоломеј: „Фанар блеска, а со него и надежта“

Сакајќи да потсетиме на духот во кој Православната црква отсекогаш ги пазела преданијата, но во исто време била динамична и подготвена да се соочи со приликите кои времињата ги носат, ја објавуваме секогаш актуелната беседа на Вселенскиот патријарх г. г. Вартоломеј, изговорена на патријаршиската Вечерна во манастирот на Живоносниот источник во Балаклија, а по повод неговиот именден, на 11 јуни 2019 година.