Вселенскиот Патријарх положи цвеќе на местото на жртвите во Истанбул

Извор:

Н. Б. Сесветост Вселенскиот Патријарх г. г. Вартоломеј, во понеделникот, во раните попладневни часови, отиде на местото на терористичкиот напад на Шеталиштето во Перан, Истанбул, каде што положи букет бели цвеќиња и се помоли за упокојување на жртвите од терористичкиот напад во неделата, а даде и изјави за медиумите, осудувајќи го грозоморниот настан и тероризмот воопшто, и нагласувајќи дека Црквата постојано се моли за мир во светот, и за единство и соработка меѓу луѓето и народите.