Посета на вицепремиерот г-ѓа Славица Грковска

Во Крстопоклоната недела од Светата и Велика Четириесетница, на 19 март, во посета на Свештената Бигорска Обител дојде вицепремиерот на државата, почитуваната г-ѓа Славица Грковска, во придружба на народната пратеничка, почитуваната г-ѓа Тања Томиќ. Ценетите гости беа срдечно пречекани од монашкото братство, а архимандритот г. Доситеј ги запозна со содржините и дејноста на манастирот. По обиколката на манастирскиот комплекс тие остварија средба и со игуменот на Обителта, старецот Епископ г. Партениј.