Да ја покажеме нашата реткост! Да покажеме дека се грижиме!

Да ја покажеме нашата реткост! Да покажеме дека се грижиме!

 

Да бидеме хумани!

На Сара Настеска од Охрид која има 15 години и е поставена дијагноза ANEMIA APLASTICA. Во најкраток можен рок треба да се изврши трансплатација на коскена сцевина, за која единствен сроден донатор е нејзиниот брат. За лекувањето на Сара, на детската клиника во Германија потребни се над 200.000 евра.

Станува збор за болест која ја напаѓа коскената срж и не дозволува правилна регенерација на крвта во организмот, а трансплантацијата на коскената срж е единствениот спас за малата Сара.

Нашиот син Виктор Настески, кој има 13 години е единствен сроден донатор на коскена срцевина за неа. Во сите странски земји, третманот и лечењето на овој проблем на оваа возраст, спаѓа во рамка на специјализираните детски клиники. Трансплантацијата на коскената срж сакаме да се изврши во специјализирана детска клиника во Германија, која нуди висока успешност со низок ризик. Успехот кој е постигнат во лекување на многу деца, меѓу кои и едно од Република Македонија, на иста вораст и дијагноза е причината поради која веруваме во нив. Нашите финансиски можност не дозволуваат да ги платиме трошоците за лекување, кои се над 200.000 евра, стои во апелот на семејството Настески.

Трансакциска с-ка: 200001557959672 – Горан Настески, Депонент – Стопанска Банка

 

INSTRUCTION FOR PAYMENT

BANKA: STOPANSKA BANKA AD SKOPJE – BRANCH OHRID
Adress: Kuzman Josifoski Pitu bb, Ohrid
SWIFT CODE: STOBMK2X
BENEFICARY: ABAS EMIN BR. 75 – OHRID
————————————————
IBAN: MK07200003317702729 – EUR
Acc: 0033177027 – EUR
ЕВРОПА / EUROPE
————————————————
IBAN: MK07200003371486998 – CHF
Acc: 0033714869 – CHF
ШВАЈЦАРИЈА / SWITZERLAND
————————————————
IBAN: MK07200003371489520 – AUD
Acc: 0033714895 – AUD
АВСТРАЛИЈА / AUSTRALIA
————————————————
IBAN: MK07200003371565859 – USD
Acc: 0033715658 – USD
АМЕРИКА / USA