Премиерот Ковачевски во посета на Вселенскиот Патријарх

Извор:

Во рамки на својата посета на градот Константинопол, Премиерот на Република Северна Македонија, г. Димитар Ковачевски, денес 15 јули 2023 година, ја посети Вселенската Патријаршија.

Неговата екселенција, Премиерот г. Ковачевски, беше примен од Сесветиот Патријарх Вартоломеј, со кого имаше прилика да разговара во добросрдечна атмосфера на теми од заеднички интерес.

Премиерот г. Ковачевски го посети и се поклони во Патријаршискиот храм посветен на Светиот Георгиј Победоносец.