Вселенскиот Патријарх излезе од болница

Вселенски Патријарх г. г. Вартоломеј

Со голема радост објавуваме дека, вчера, 30 декември, Неговата Сесветост, Вселенскиот Патријарх г. г. Вартоломеј доби отпуст од Американската болница во Константинопол, откако на резултатите од последното испитување неговото здравје се покажа стабилно. Му благодариме на Светиот Бог што ги услиша молитвите на Православните. На Сесветиот Му посакуваме долгоденствие во мир и здравје.