Монашките Обители ги шират зраците на просветлението

Во прилог на евангелската мисија за духовно возрастување на верниот народ од околината, Бигорската и Рајчичката Обител, со благослов на својот сакан Старец и владика Партениј, започнаа со редовни часови по Веронаука за најмладите и за возрасните. Се надеваме дека фотографијата ќе ви долови барем еден дел од благодатниот амбиент среде овие христољубиви души.