Распоред на богослужбите за Страсната седмица и Пасха

11 април – ЛАЗАРЕВА САБОТА
06:30 ч. – Утрена и Златоустова Литургија
16:00 ч. – Мала вечерна
19:00 ч. – Бдение (Вечерна, Утрена, Прв час)

12 април – ЦВЕТНИЦИ
07:30 ч. – Трети и Шести час, Златоустова Литургија
16:00 ч. – Деветти час, Вечерна богослужба
21:00 ч. – Утрена со Последование Жениха, Прв час

23 април – ВЕЛИК ПОНЕДЕЛНИК
07:00 ч. – Часови, Изобразителна, Вечерна со Литургија на Претходноосветени дарови
16:00 ч. – Велико повечерие
20:00 ч. – Утрена со Последование Жениха, Прв час

14 април – ВЕЛИК ВТОРНИК
07:00 ч. – Часови, Изобразителна, Вечерна со Литургија на Претходноосветени дарови
16:00 ч. – Велико повечерие
20:00 ч. – Утрена со Последование Жениха, Прв час

15 април – ВЕЛИКА СРЕДА
07:00 ч. – Часови, Изобразителна, Вечерна со Литургија на Претходноосветени дарови
16:00 ч. – Мало повечерие
20:00 ч. – Утрена, Прв час

16 април – ВЕЛИК ЧЕТВРТОК
08:00 ч. – Часови, Изобразителна, Вечерна со Василиева Литургија
11:15 ч. – Општ Маслосвет
16:00 ч. – Мало повечерие
19:30 ч. – Утрена со 12 Страдални Евангелија (после 5-то Евангелие: Распетие Христово) (ПРЕНОС ВО ЖИВО)

17 април – ВЕЛИК ПЕТОК
07:00 ч. – Царски Часови, Изобразителна
09:00 ч. – Вечерна со Погребение Христово и полагање на светата Плаштаница во Кувуклијата. Мало Повечерие (ПРЕНОС ВО ЖИВО)
18:30 ч. – Утрена, Оплакување на Христа и литија со Плаштаницата (ПРЕНОС ВО ЖИВО)

18 април – ВЕЛИКА САБОТА
09:00 ч. – Часови, Вечерна со Василиева Литургија (ПРЕНОС ВО ЖИВО)
23:30 ч. – Полуноќница со канонот од Велика Сабота: Волною морскою (ПРЕНОС ВО ЖИВО)

19 април – ВОСКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО – ВЕЛИГДЕН (ПАСХА)
00:00 ч. – ДОЈДЕТЕ ПРИМЕТЕ СВЕТЛИНА (ПРЕНОС ВО ЖИВО)
00:15 ч. – ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! (ПРЕНОС ВО ЖИВО)
00:30 ч. – Утрена, Златоустова Литургија (ПРЕНОС ВО ЖИВО)
16:30 ч. – Вечерна на Љубовта со читање на повеќе јазици на Евангелието за Воскресението (ПРЕНОС ВО ЖИВО)

20 април – СВЕТОЛ ПОНЕДЕЛНИК
08:30 ч. – Пасхална Утрена, Златоустова Литургија

Со оглед на општата ситуација, ве известуваме дека ќе вршиме пренос во живо на дел од Богослужбите. Добра Страсна Седмица на сите!

Ви посакуваме благодатни денови и добро Воскресение!